Har du fått lastet ned 3DXpert for SOLIDWORKS enda?

Stian Mork

Av Stian Mork
05.06.2018

Har du SOLIDWORKS? I så fall har du også tilgang til en 30 dagers trial på 3Dprint programmet 3DXpert for SOLIDWORKS fra 3D Systems. Dette er et spesialprogram basert på fullversjonen av 3DXpert tilgjengelig utelukkende for SOLIDWORKS kunder.

Ja vel, du har ikke printer fra 3D Systems sier du? Ikke noe problem da 3DXpert for SOLIDWORKS er kompatibel med mange forskjellige printertyper/merker, i tillegg til at du kan definere din egen printer dersom du skulle ha behov for det.

Alt i ett løsning

how to get 3dxpert for solidworks for free 02
En av hovedstyrkene til 3DXpert programvaren til 3D Systems er at de har samlet alt du trenger for å klargjøre en modell for 3D-printing i ett og samme program, og 3DXpert for SOLIDWORKS er ikke noe unntak. Dette gjør at man slipper tidsbruk og utfordringer som ligger i det å importere/eksportere filene mellom forskjellige programmer for å få gjort det man er ute etter.

Filformater

Her kan vi åpne CAD modellen fra SOLIDWORKS (eller andre programmer) direkte uten å måtte gå veien om å konvertere til *.stl format.
format dropdown list

 

3D-Printere

Videre velger vi printertype, som da reflekteres i størrelsen på printkammer, tykkelse på lag, materialer osv.
edit printer parameters

 

Printability Check

Når type av printer er definert kan man med Printability Check verktøyet gå videre med å sjekke hvorvidt modellen man har åpnet er egnet for printing. Man har også verktøy for å se på kurvatur og veggtykkelser.
Printability Check

 

Orientering

Deretter kan vi få programmet til å optimalisere modellens orientering med tanke på bruk av minst mulig støttemateriale, overflate areal eller printe tid (høyde).
orientation

 

Support Manager

Med Support Manager verktøyet kan vi få programmet til å kalkulere områder som trenger støttemateriale automatisk, det er også mulig å definere manuelt. Det finnes et stort antall utforminger av støttematerialer å velge mellom.
support manager tool

 

Lattice Structure

En annen veldig sterk funksjon i programmet er at vi raskt kan erstatte eksisterende solid geometri med forskjellige typer av gitterstruktur for på den måten redusere vekt og materialbruk.

how to get 3dxpert for solidworks for free 08

 

Etter at modellen er optimalisert for printing kan man legge ut flere komponenter på printbrettet. Man vil også få ut et estimat på totalt volum, kostnad og tid. Filen kan deretter eksporteres til printer i form av CLI, mesh fil eller 3MF.

how to get 3dxpert for solidworks for free 09

I tillegg til Standard versjonen som er omtalt her er det også mulig å oppgradere, evt. kjøpe add-ons for mer funksjonalitet som Avanserte gitterstrukturer, FEA av 3D print osv.

Mer informasjon om de forskjellig versjonene finner du her.

Nyttige linker om 3DXpert4SOLIDWORKS: