3DMetPrint / PlastSystem AB

PlastSystem AB håndterer krevende kunder fra medisin-, møbel- og belysningsindustrien som rutinemessig forventer korte behandlingstider. Ikke bare det, produktoppslagene deres er også ganske små. I dette spesielle tilfellet hadde de en kunde som krevde produkter laget av polypropylen og polypropylen med glassfiber.

Løsningen

PlastSystem konseptualiserte og designet sprøytestøpeformen i SOLIDWORKS. Dette ble gjort i deres egen verktøybutikk, slik at de hadde full kontroll over prosessen med endringer og modifikasjoner som ble gjort raskt og enkelt. Designfilen ble deretter sendt til 3D MetPrint for endelig metallutskrift av sprøytestøpeformen.

Materialet som ble brukt for å printe sprøytestøpeformen var Maraging Steel 1.2709. Hardheten til materialet i printet tilstand var rundt 37 Rockwell (HRC) og kunne lett herdes opp til 55-57 Rockwell (HRC). Den totale produksjonstiden for denne sprøytestøpeformen var ca. 48 timer.

Etter minimal etterbehandling av sprøyteformen, ble den levert til PlastSystem mindre enn én uke etter at bestillingen ble lagt inn.

I dag bruker PlastSystem sprøyteformene til å produsere støpte produkter i polypropylen og polypropylen med glassfiber.

Dette er hvordan PLM Group og SOLIDWORKS har kommet sammen for å hjelpe 3DMetPrint og PlastSystems med å øke effektiviteten til sprøytestøping.

Suksessen

  • PlastSystem AB designer en spesialtilpasset sprøytestøpe ved hjelp av SOLIDWORKS
  • 3DMetPrint bruker ProX 300 3D-printer for å levere sprøytestøpeformer til PlastSystem AB med bemerkelsesverdig overflatejevnhet og nøyaktig geometri – innen 48 timer
  • Betydelig korte ledetider og små produktserier er nå mulig takket være PLM Group, 3DSystems og SOLIDWORKS
3DMetPrint / PlastSystem AB

"3DMetPrint er et servicesenter for nordiske land som driver en av få avanserte metallprintere. Vi investerte i denne teknologien fordi det er en ny mulighet til å produsere metalldeler som ikke har vært mulig tidligere".

Erling Svensson