Digital Mechanics AB

Det Vesteråsbaserte servicebyrået Digital Mechanics AB er et av de største servicebyråene i Norden. De har ni interne 3D-printere som dekker alle de tre store additive produksjonsteknologiene. De har MJF-skrivere fra HP, polyjet og FDM-teknologi.

Deres konkurransefortrinn er først og fremst at de har en fast prisliste for all intern 3D-printing. For det andre stiller de høye krav til kvalitet og miljøkontroll. For det tredje har de interne ingeniøreksperter som kan hjelpe kunder med å tilpasse serieproduksjon.

«Grunnen til at vi investerte i HP MJF er at HP har gjort det mulig for oss å levere store mengder deler som også ser estetisk bra ut for kunden», sier Fredrik Finnberg, CEO, Digital Mechanics.

«Høy hastighet er den største fordelen vi ser for denne teknologien. Sammenlignet med våre FDM-maskiner er HP Jet Fusion 4200 ti ganger raskere. HP-maskinen har mer kapasitet enn alle våre andre maskiner til sammen», sier Anders Sjöberg, eier, Digital Mechanics.

Utfordringen

Digital Mechanics jobbet nylig med det lokale selskapet Ochno. Det er en svensk oppstartsbedrift som forbereder kommersielle bygninger med neste generasjons teknologiinfrastruktur, som klimakontroll og LED-belysning. En av Ochnos nøkkelkomponenter for deres smarte bygningsinfrastruktur er en krafthub, som ble designet og printet av Digital Mechanics.

Ochno må holde oversikt over kostnader, samtidig som de opprettholder produksjonshastigheten for å kommersialisere sine IT-løsninger for næringsbygg. Ochno har ingen tidligere 3D-print- eller CAD-ferdigheter og ingen andre produksjonsmidler som muliggjør iterativ utvikling av prototyper eller sluttprodukter for lav volumproduksjon.

Servicebyrået ble først bedt om å utføre mekanisk design og brukte SOLIDWORKS til å konstruere produktene. De produserte deretter alle prototypene, og er for tiden oppe og går for en kort serieproduksjon.

”Grunnen til at vi valgte 3D-printing og digital mekanikk er fokuset på hastighet til markedet og produksjonskvalitet på prototypene våre. På mindre enn én uke kan vi gå fra idé til endelig prototype. Og når vi viser prototypene våre til en kunde, er kvaliteten så god at de tror det er det virkelige produktet. Som en oppstarts- og utviklingsbedrift er det viktig å kontrollere kostnadene dine. Denne innsikten fra Digital Mechanics er nøkkelen til forholdet vårt. De vil være en viktig partner i fremtiden vår», sier Ochno CEO, Olof Ermis.

Suksessen

  • Servicebyrået Digital Mechanics designer fôringsrør og andre komponenter for oppstartsbedriften Ochno, ved hjelp av SOLIDWORKS for å forberede design for 3D-print.
  • Digital Mechanics 3D-printer både prototyper og sluttprodukter for lav volumproduksjon med en HP Jet Fusion 4200. Den har overlegen hastighet og leverer utmerket produktkvalitet.
  • Designekspertise, «time-to-market» og produktkvalitet er nøkkelfaktorer for Ochno, som ser på Digital Mechanics som en viktig fremtidig partner.

“Responsen fra markedet har vært overveldende positiv. Vi tror denne teknologien har etterlatt et reelt fotavtrykk på 3D-printmarkedet. Vi tror den kommer til å gjøre et veldig godt inntrykk i mange år fremover», avslutter Fredrik Finnberg.

Frederik Finnberg, CEO, Digital Mechanics

“Grunnen til at vi investerte i HP MJF er at HP har gjort det mulig for oss å levere store mengder med deler, som også ser estetisk bra ut for kunden. Og den høye hastigheten er den største fordelen vi ser for denne teknologien".

Fredrik Finnberg