Yovinn AB

Ved å investere i en Markforged X7 3D printer kan Yovinn AB tilføre ytterligere verdi til deres tjenesteportefølje og hjelpe kundene med å forbli konkurransedyktige.

Utfordringen

Yovinn er et nisje produktutviklings- og designbyrå i den svenske byen Gøteborg. I løpet av de siste årene har bedriften investert tungt i 3D-printing. Den seneste installasjonen er en industriell kompositt- og fiberforsterket 3D-printer, Markforged X7. En av Yovinns hovedutfordringer er å sørge for at de imøtekommer alle kunders behov, samtidig som kundene holder seg konkurransedyktige.

Løsningen

Yovinn ser at additiv produksjon modnes i et raskt tempo, fra prototyping til deler for sluttbruk. Det er hovedgrunnen til at bedriften nå har investert i en Markfroged X7, i tillegg til å styrke partnerskapet med PLM Group. Med Markforged en X7 kan Yovinn produsere prototyper og høyytende deler på kort tid og til en lav kostnad.

Mange kunder er vant til tradisjonell maskinering av deler i aluminium, men Yovinn-staben begynte å undersøke om de kunne printe deler i karbonfiberforsterket plast i stedet. Selskapet innså raskt at de kunne kutte ledetiden med uker og redusere kostnadene. Som en ekstra bonus gjorde de delene 30 % lettere.

Designerne hos Yovinn synes det er fint å oppleve en del i det virkelige liv. Når de introduserer en printet del for en kunde kan de oppleve den, i stedet for å bare se en digital 3D-modell på skjermen.

Yovinn AB

"Yovinns forhold til PLM Group strekker seg ti år tilbake. De har vært veldig støttende når det gjelder SOLIDWORKS, og nå også med å bygge vår 3D Hub her i Gøteborg. Vi ser virkelig frem til å utvikle forholdet vårt til PLM Group, og vi håper at de neste ti årene blir like gode som de ti første."

Markus Hallberg